Zdrowie
Like

Oleje tłoczone na zimno

30/06/2014
540 Wyświetlenia
1 Komentarze
5 minut czytania
Oleje tłoczone na zimno

Oleje tłoczone na zimno zawierają Omega -3 i Omega -6, NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe)
Tylko naturalne oleje 10 stopniowe, ze względu na dystrybucję w schłodzonej postaci, są gwarancją najwyższej jakości : olej lniany, olej z wiesiołka, olej rzepakowy, olej makowy, olej z nasion dyni, olej z ostropestu, olej z czarnuszki i olej lniany z kapsaicyną – Kapsalen.

0


 

Olej lnianyOlej Lniany 10 stopniowy, nieoczyszczony, tłoczony na zimno. (Oleum Lini)
jest doskonałym produktem spożywczym. Równoważy proporcje spożywanych tłuszczów w codziennej diecie. Wyjątkowo bogaty w kwasy Omega–3, których zawartość sięga 60%. Jest nieodłącznym warunkiem prawidłowego funkcjonowania organizmu. Z powodzeniem stosowany w profilaktyce zdrowotnej. Szczególnie zalecany do diety dr Budwig.

Więcej szczegółów, właściwości oleju lnianego i możliwość zamówienia oleju lnianego znajdziesz na naszej stronie
www.olej-lniany.net

Olej z wiesiołkaOlej z Wiesiołka 10 stopniowy (Oleum oenotherae)
jest to jedyny olej, który zawiera ok. 9% GLA i ponad 70% kwasu cis-linolowego. Olej z wiesiołka można traktować, jako najbogatsze, naturalne źródło biologicznie aktywnej witaminy F.
Więcej szczegółów i działanie oleju z wiesiołka znajdziesz na naszej stronie www.olej-lniany.net

Olej rzepakowyOlej Rzepakowy 10 stopniowy (Oleum Rapae)
Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) występują tutaj w perfekcyjnych proporcjach. Skład kwasów tłuszczowych jest w tym oleju wybitnie zbliżony do oliwy z oliwek. Różnicą, jest jednak to, iż występuje w nim – więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega-3. Ze względu na walory smakowe, zyskuje uznanie w branży spożywczej. Wykorzystywany do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, sałatki, ryby, racuchy i inne.  Doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia.
Więcej szczegółów i działanie oleju rzepakowego znajdziesz na naszej stronie
www.olej-lniany.net

Olej z nasion dyniOlej z Nasion Dyni 10 stopniowy (Oleum Cucurbitae)
Ma charakterystyczną ciemną brązowo-zieloną barwę i specyficzny orzechowo- owocowy smak i zapach. Olej z dyni ma dużą wartość odżywczą , zawiera NNKT, witaminy: E, B1, B2, B6. Dużą ilość witaminy: A, C i D, potas, selen i cynk, a przede wszystkim fitosterole.

Więcej szczegółów i działanie oleju z nasion dyni znajdziesz na naszej stronie
www.olej-lniany.net

Olej z OstropestuOlej z Ostropestu 10 stopniowy (Oleum Silybum marianum)
Ze względu na skład kwasów tłuszczowych stosowany szeroko w profilaktyce żywieniowej.

Więcej szczegółów i działanie oleju z ostropestu znajdziesz na naszej stronie
www.olej-lniany.net

Olej MakowyOlej Makowy 10 stopniowy (Oleum papaveris)
zawiera niemalże 70% kwasów tłuszczowych z grupy Omega-6. To kwasy o  bardzo wysokiej jakości w aktywnej formie cis. Omega-6 powinien być spożywany komplementarnie z kwasami tłuszczowymi z grupy n-3 (olej lniany). 

Więcej szczegółów i właściwości oleju makowego znajdziesz na naszej stronie
www.olej-lniany.net




Kwiat czarnuszkiOlej z czarnuszki siewnej. W Egipcie stosowana była już kilka tysięcy lat temu. Olej z Czarnuszki ma dużą wartość odżywczą oraz leczniczą, jest bogaty w witaminę F, fitosterole i olejek eteryczny (tymochinony). Jako środek leczniczy nasiona czarnuszki są używane od czasów starożytnych. W świecie arabskim Czarnuszka nawet dzisiaj jest uważana za panaceum. Można tam często spotkać się ze stwierdzeniem, że „Czarnuszka leczy wszystko – oprócz śmierci”. Do dziś mówi się o niej „złoto faraonów”.

Więcej szczegółów i właściwości oleju z czarnuszki znajdziesz na naszej stronie www.hipokratesa.pl

Papryka ChiliOlej lniany z kapsaicyną – Kapsalen. Olej Lniany z KAPSAICYNĄ to wynik ekstrakcji bardzo ostrej papryki z olejem lnianym o najwyższych parametrach jakościowych KAPSAICYNA nadaje olejowi lnianemu bardzo ostry smak i intensywnie czerwony kolor.

Wikipedia o kapsaicynie:
Obecnie odkryto zastosowanie tej substancji w leczeniu nowotworów. Naukowcy z Nottingham University wykazali, że kapsaicyna pobudza komórki nowotworowe do apoptozy (samozniszczenia), atakując ich mitochondria (które odpowiadają za wytwarzanie energii). Także inne spokrewnione z kapsaicyną związki (tzw. waniloidy) potrafią specyficznie wiązać się z komórkami nowotworowymi, nie uszkadzając zdrowych.

Żródło:http://www.naturalna-medycyna.com.pl/oleje-tloczone-na-zimno.html

0

Wiadomości Zdrowie za Zdrowie

586 publikacje
0 komentarze
 

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Authorization
*
*
Registration
*
*
*
Password generation
343758